Egen tid och givande samtal

Allmänt / Permalink / 0

Jag har haft en så härlig dag idag- eller egentligen ett så härligt dygn. Några tjejer var här igår och vi åt scones och pratade om livet. Jättemysigt, och det var så skönt att ha dem här hemma, hos mig. Jag vet inte varför men jag drar mig alltid för att bjuda hem folk för att jag känner mig så dålig och ofixig i köket men det blir ju faktiskt hur bra som helst bara man är med folk man tycker om - jag förstår inte varför jag alltid ska känna sån press.
Idag fortsatte dagen med väldigt produktiva jobb- timmar med ett roligt uppdrag. Efter jobbet möte jag upp en vän och vi fikade i solen och pratade länge om livet, relationer och livspusslet. Det var så härligt och det är så ljuvligt att få deltaga i riktiga samtal om viktiga saker- jag är så trött på det här ytliga och betydelselösa. Jag känner mer och mer hur mycket jag uppskattar det riktiga - det där utan perfektion och fasader. Jag älskar de där samtalen som verkligen känns, och ibland bränns. Det är så härligt med den reflektionen och den insikten man ofta får, när man hör sig själv prata eller känner igen sig i andras berättelser. Underbart!

Nu på kvällen har jag städat i ordning här hemma efter igår, strykt, vattnat blommor, rensat avloppet (!!) och pysslat. Även detta har varit så mysigt. I bland är det så härligt att få vara ensam med sina tankar- och bara få egentid. Jag har inte reflekterat över det tidigare men jag har verkligen inte fått någon egentid det sista halvåret och jag måste försöka få in det. Det för mig gott att bara få vara.
Jag avslutade kvällen nu med tända ljus och ett yogapass ifrån youtube med fokus på nacke, axlar och höfter. Perfekt. Nu lite ingefära vatten med citron och sen sömn. Jag är så tacksam över allt det här härliga, och ska sova gott på det i natt.
Sov gott alla fina och hoppas ni haft en härlig Tisdag! Godnatt!

Världens viktigaste klassrum

Allmänt / Hållbarhet, Världens viktigaste klassrum, miljöinspiration / Permalink / 0
Godmorgon! Måndag och ny vecka och jag sitter på ett tåg påväg hem från Jönköping till Stockholm. Solen skiner, Sverige visar sig ifrån sin bästa sida och som vanligt blir jag sådär mediativ och lugn när jag åker tåg. Tystnaden, att kunna arbeta samtidigt som jag tittar ut på vår vackra landsbygd som svischar förbi och så varmt bryggkaffe- mer behövs inte. Fantastiskt.
 
Jag har arbetat en timme och redan hunnit avklara en jobbig puck så den här veckan känns lovande. Blev så peppad när jag såg den här reklamkampanjen, världens viktigaste klassrum ifrån Svanen på min tågplats. Syftet med den är att inspirera till ett mer hållbart levnadsätt, och till känslan att alla kan göra något för att rädda miljön. Jag gjorde deras test och även om jag själv tycker att jag är påläst om miljön så fick jag endast 4/13. Väldigt mycket kvar att lära med andra ord och väldigt lärorikt för mig att läsa svaren. Jag lärde mig exempelvis att vi slänger 30 % av den mat  vi köper, att 10 % av energin ett hushåll förbrukar består av apparater i stand by läge och att vi sparar 29 000 liter vatten per år om vi fyller en full diskmaskin och diskar istället för att diska för hand. Stor skillnad! Vad lärde ni er?
 
Jag tycker det är väldigt roligt att det finns sådanna här kampanjer som vill inspirera till ett hållbart levnadssätt på ett lätt sätt. Ikväll ska jag kika in på sidan igen och titta på alla videosarna i kampanjen och inspireras av andra som också vill göra skillnad för miljön.
 
Vad lärde ni er? Vilka människor i kampanjen hade mest inspirerande info? Vad tycker ni om kampanjer som dessa? Tycker ni de inspirerar eller tycker ni bara de skrämmer och gör dig mörkrädd?
 
Nu ska jag fortsätta jobba här hela dagen och förhoppningsvis avhandla fler "jobbiga" puckar. Ikväll väntar sen tjejhäng hemma hos mig. Te och scones står på menyn!
Hörs senare!
 
 
 
 
 
 

Tidig morgon på tåget

Allmänt / Permalink / 0
Godmorgon från ett tidigt morgontåg påväg från Stockholm till Jönköping! Jag åker med MRT idag och är superimpad. Lyxiga, fräscha tåg med mycket plats och stora säten. Jag älskar att sitta och jobba på tåget, fundera och titta ut över vår vackra landsbygd och sippa på en stor caffe latte. Det är så rogivande, nästan lite mediativt. Så effektiv som jag varit idag den här 1,5 timmen tror jag inte jag har varit på hela veckan. Härligt! Så mycket bättre att ta tåg och både kunna jobba samtidigt och vara mer miljövänlig än att sitta och spänna sig i en bil 3 timmar på e4;an.
 
Sverige är så vackert när man passerar igenom såhär, och det finns så mycket vackra gårdar och hus gömda. Jag längtar tills den dagen jag själv kan bo så, på en liten gård med ett luftigt stall, en stor ridbana och ett ljust ridhus och kunna ha hästar och hundar hemma. Driva det ekologisk med minsta, möjliga miljöpåverkan. Jag tänker att det måste finnas massor av saker man kan göra, för att driva en så hållbar och miljövänlig gård som möjligt. Tänk att kunna skrota och pyssla där varje ledig tid, kanske ha några inackorderingar och annorda träningar och små tävlingar. Visionen är att bo på landet men nära stan så att jag kunde fortsätta jobba, men att kunna jobba en del hemifrån gården. Jag har det som visionsbild när jag jobbar sent eller när något känns lite motigt. Jag ser mig själv gå ner i stallet i mina gummistövlar och fodra tidigt på morgonen med en liten glad tax och en fransk bulldog i hasorna, mocka medan hästarna rofyllt mumsar på sitt hö och att ibland pausa för att gosa med en varm hästmule. Jag kan nästan känna hö-doften när jag tänker så, och den bitiga kylan som tar tag i kinderna när jag på vintern släpper ut hästarna i hagen i mörkret. Åh vad jag längtar!!
 
Drömmar och visioner är häftigt, och vem vet- kanske om några år ser morgnarna ut precis så. Nu ska jag fortsätta att jobba härifrån tåget och emellanåt drömma om min fina, ekologiska gård. Ha en fin fredag!
 
 
 
Till top