Löjliga prestationskrav och elaka tankar

Allmänt / Hållbarhet, Prestationskrav, Yoga / Permalink / 0
Efter jobbet idag gick jag till SATS Stadshagen för ett yogapass. Jag såg fram emot det hela dagen men när passet drog igång var inte kroppen alls sådär samarbetsvillig och smidig som jag önskade att den skulle vara. Jag kände mig mest som en stel koloss utan balans som snurrade, vred, störde och var i vägen. Direkt, som på ett brev på posten började jag jämföra mig med de andra deltagarna, jag hetsandades, svettades, tänkte negativa tankar och svettades ännu mer. Jag hittade inte alls det där flowet. Tufft.
Efteråt kände jag nästan att jag ville gå fram till läraren och säga att "jag har faktiskt en ganska bra balans annars " eller "jag har yogat mycket även om det inte märktes idag" för att på något sätt få henne att förstå att det här var en ovanligt dålig dag för mig. För att hävda mig. Så jäkla löjligt! Va fan spelar det för roll? Vem bryr sig om vad jag "presterar" på min yogamatta? Är inte bara det sjukt att jag just hade yoga och prestation i samma mening? Jag blir så trött. Och jag blir så ledsen på att trots all träning för att försöka leva ett mer hållbart och balanserat liv och all den medvetenhet jag trodde jag skapat så har jag ändå inte kommit längre. Det sitter så djupt rotat. Det sitter så hårt att det är lättare att säga "fy vad dålig du är" än att säga " Nickie du har inte ätit eller druckit som du ska idag och ändå kräver du detta av din kropp, var glad över allt fantastiskt den kan göra trots att du inte gett den bättre förutsättningar- känn dig grym att du ändå tog dig hit"
 
Nej det är en lång resa kvar till det hållbara synsättet på prestation- det märktes idag. Jag ska fixa det, jag ska kunna vara en prestationsmänniska men på ett hållbart vis. Jag ska kunna vara snäll och tänka positiva tankar mot mig själv samtidigt. Det måste gå. Hur gör ni? Hur tänker ni kring prestation? Är ni duktiga på att tänka snälla tankar?
 
Nu blir det kvällsjobb en liten stund till för att sen packa resväskan inför i morgon. Då går tåget tidigt mot Jönköping. Och medan jag packar ska jag äntligen lyssna på Gunhild Stordalens sommarprat som jag ser fram jättemycket emot.  Har ni lyssnat på det? Vad tyckte ni?
 
Ha en jättefin kväll,
Kram!
 
Kvällsjobb vid köksljuset- tända ljus och varmt citron och ingefäravatten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till top