Tidig morgon på tåget

Allmänt / Permalink / 0
Godmorgon från ett tidigt morgontåg påväg från Stockholm till Jönköping! Jag åker med MRT idag och är superimpad. Lyxiga, fräscha tåg med mycket plats och stora säten. Jag älskar att sitta och jobba på tåget, fundera och titta ut över vår vackra landsbygd och sippa på en stor caffe latte. Det är så rogivande, nästan lite mediativt. Så effektiv som jag varit idag den här 1,5 timmen tror jag inte jag har varit på hela veckan. Härligt! Så mycket bättre att ta tåg och både kunna jobba samtidigt och vara mer miljövänlig än att sitta och spänna sig i en bil 3 timmar på e4;an.
 
Sverige är så vackert när man passerar igenom såhär, och det finns så mycket vackra gårdar och hus gömda. Jag längtar tills den dagen jag själv kan bo så, på en liten gård med ett luftigt stall, en stor ridbana och ett ljust ridhus och kunna ha hästar och hundar hemma. Driva det ekologisk med minsta, möjliga miljöpåverkan. Jag tänker att det måste finnas massor av saker man kan göra, för att driva en så hållbar och miljövänlig gård som möjligt. Tänk att kunna skrota och pyssla där varje ledig tid, kanske ha några inackorderingar och annorda träningar och små tävlingar. Visionen är att bo på landet men nära stan så att jag kunde fortsätta jobba, men att kunna jobba en del hemifrån gården. Jag har det som visionsbild när jag jobbar sent eller när något känns lite motigt. Jag ser mig själv gå ner i stallet i mina gummistövlar och fodra tidigt på morgonen med en liten glad tax och en fransk bulldog i hasorna, mocka medan hästarna rofyllt mumsar på sitt hö och att ibland pausa för att gosa med en varm hästmule. Jag kan nästan känna hö-doften när jag tänker så, och den bitiga kylan som tar tag i kinderna när jag på vintern släpper ut hästarna i hagen i mörkret. Åh vad jag längtar!!
 
Drömmar och visioner är häftigt, och vem vet- kanske om några år ser morgnarna ut precis så. Nu ska jag fortsätta att jobba härifrån tåget och emellanåt drömma om min fina, ekologiska gård. Ha en fin fredag!
 
 
 
Till top