Världens viktigaste klassrum

Allmänt / Hållbarhet, Världens viktigaste klassrum, miljöinspiration / Permalink / 0
Godmorgon! Måndag och ny vecka och jag sitter på ett tåg påväg hem från Jönköping till Stockholm. Solen skiner, Sverige visar sig ifrån sin bästa sida och som vanligt blir jag sådär mediativ och lugn när jag åker tåg. Tystnaden, att kunna arbeta samtidigt som jag tittar ut på vår vackra landsbygd som svischar förbi och så varmt bryggkaffe- mer behövs inte. Fantastiskt.
 
Jag har arbetat en timme och redan hunnit avklara en jobbig puck så den här veckan känns lovande. Blev så peppad när jag såg den här reklamkampanjen, världens viktigaste klassrum ifrån Svanen på min tågplats. Syftet med den är att inspirera till ett mer hållbart levnadsätt, och till känslan att alla kan göra något för att rädda miljön. Jag gjorde deras test och även om jag själv tycker att jag är påläst om miljön så fick jag endast 4/13. Väldigt mycket kvar att lära med andra ord och väldigt lärorikt för mig att läsa svaren. Jag lärde mig exempelvis att vi slänger 30 % av den mat  vi köper, att 10 % av energin ett hushåll förbrukar består av apparater i stand by läge och att vi sparar 29 000 liter vatten per år om vi fyller en full diskmaskin och diskar istället för att diska för hand. Stor skillnad! Vad lärde ni er?
 
Jag tycker det är väldigt roligt att det finns sådanna här kampanjer som vill inspirera till ett hållbart levnadssätt på ett lätt sätt. Ikväll ska jag kika in på sidan igen och titta på alla videosarna i kampanjen och inspireras av andra som också vill göra skillnad för miljön.
 
Vad lärde ni er? Vilka människor i kampanjen hade mest inspirerande info? Vad tycker ni om kampanjer som dessa? Tycker ni de inspirerar eller tycker ni bara de skrämmer och gör dig mörkrädd?
 
Nu ska jag fortsätta jobba här hela dagen och förhoppningsvis avhandla fler "jobbiga" puckar. Ikväll väntar sen tjejhäng hemma hos mig. Te och scones står på menyn!
Hörs senare!
 
 
 
 
 
 
Till top