Geneve och Agenda 2030

Allmänt / Permalink / 0
Hej på er, 
Hoppas ni mår bra. Jag jobbar hemma idag vilket är väldigt skönt.  Jag är så glad över kunna ha den möjligheten! I helgen ska jag åka till Geneve och jag ser så mycket fram emot några dagar i väg med fina vänner och vacker natur. Jag flyger faktiskt dit, vilket inte var planen från början men jag fick inte ihop mitt schema med tåget. Jag flygkompenserar såklart, men ändå känns det  jobbigt. Jag har vägt de där fram och tillbaka, och jag är såklart emot flyg eftersom de har så negativ påverkan på miljön, men samtidigt tror jag att jag blir en bättre människa, som kan göra mer gott om jag får se andra länder och får ta till mig andra perspektiv. Hur resonerar ni där? Är det big No No för flyg eller finns det undantag?
Jag flyger inte inom sverige, och försöker i den mån det går att ta tåget inom norden och europa. Jag har även funderat på att at ett flygfritt år så smånigom. Har någon av er testat det? 
 
Jag ser hursom fram emot en helg tillsammans med två underbara vänner, natur, vackra vyer, gott vin och fina samtal. Förhoppningsvis ska vi även förbi FN- huset också! Har ni varit i Schweiz? Har ni några tips på vad jag inte får missa i omgivningarna runt Geneve? 
 
Appopå FN och Agenda 2030 så släppte WBCSD (World business Counsil for sustainable development)  en rapport idag som visar att  9 av 10 hållbarhetredovisningar upp Agenda 2030 i någon form. Drygt hälften av rapporterna tar det även ett snäpp vidare och kartlägger sina väsentliga hållbarhetsfrågor mot de globala målen
 
Jag har inte läst hela rapporten ännu, men blev inte förvånad över den höga siffran. Agenda 2030 är ett fantastisk verktyg, och gör sig också bra kommunikativt. Dock tycker jag att många bolag har mycket kvar i att just integrera rapporteringen mer kring Agenda 2030, och inte bara ha med det vid sidan om den vanliga rapporteringen. 
 
Jag hittade rapporten via aktuell hållbarhet,  här
 
Önskar er en fin dag i regnet, var rädda om varandra! 
 
Till top