Find your path

Allmänt / Permalink / 0
Jag jobbar hemma idag. Har åkt på en förkylning så det känns skönt att sitta i pyjamas vid köksbordet och jobba och inte bheöva vara vid kontoret. En av fördelarna med konsultarbete och skype-lösningar för möten :) 
 
Jag har känns mig arg de senaste veckorna. Som om något bubblar inom mig. Jag känner mig arg på människor som är priviligerade nog att bo i sverige men ändå tänker så trångsynt, jag känner mig arg på att så många människor fortfarande inte verkar förstår hur allvarligt läget är med miljön och hur människor som försöker driva frågorna nästan blir hånade och skrattade åt, och nästan klappade på huvudet. Som om vi är ett gäng idialister eller naiva barn som inte förstår bättre. Varför ska de som engaerar sig vara de som är jobbiga, töntiga eller naiva? Varför är det så? Det gör mig arg, frustrerad och ledsen. Det är så fel, så trångsynt.
Men någonstans i den här ilskan känner jag en kraft som jag inte haft innan. Jag känner mig på något vis säker på att jag är på rätt spår, och mer säker på att jag valt rätt väg. Jag vågar debaterra för mina frågor på ett sätt jag inte vågat innan, och jag känner väldigt tydligt att min röst behövs, att jag behöver göra detta. 
 
Jag vet inte om det handlar om mognad, om hårt arbete med mig själv men också om att yogan ger resultat. Jag har yogat flitigt länge nu, i princip varje dag i flera månader, kombinerat med promenader och simning. Jag inbillar mig att det är detta som gett mig styrka. Att jag mer och mer är på väg att hitta "min path". Och det känns så fint, och det gör mig så stolt. Stolt över mig själv!
 
Och all denna nya säkerheten, och övertygelsen har resulterat i att jag blivit medlem i Svenska FN- förbundet där jag ska engaera mig, och också i det politiska parti som jag tror på. Jag har även vågat stå på mig i privata situationer på ett sätt jag aldrig skulle gjort innan, och det känns väldigt fint. Jag hade aldrig vågat det för några månader sen, och det är fantastiskt hur mycket som ändrats på den korta tiden. 
 
Hur känner ni? Är ni på rätt väg? Känner ni frustration efter valet i söndags? I så fall, hur hanterar ni det? Engaerar ni er i något? 
 
Nu ska jag jobba vidare här, och sen ska jag på restorative yoga ikväll. Mitt favoritpass! Ska försöka slinka förbi en second hand butik innan dess och se om jag hittar en svart halsduk och en basker. Det skulle vara snyggt till min nya second hand kavaj jag fyndade förra veckan. 
 
Önskar er en underbar dag! 
 
Image result for follow your path
 
 

Klump i magen

Allmänt / Permalink / 0
Vilken morgon att vakna upp till. Och vilken mardrömshöst som börjar idag. Jag är så ledsen över att 17 % av Sveriges befolkning kan tänka sig att rösta på SD, samtidigt som jag är glad över att de inte var fler vilket opinionsmätningarna visade. 
Jag är så ledsen över att inte klimatet inte prioriteras mer hos de svenska folket, men samtidigt så glad över att MP lyckades vara kvar i riksdagen. Det är så mycket känslor, och det känns så tungt. Det känns så mörkt på något vis, och jag har en enorm klump i magen. Det känns så ovisst över hur allt ska bli. 
 
Men vad jag däremot känner mig väldigt klar med, och känner väldigt tydligt är att jag behövs.  Att det inte går att sitta hemma och vara tjurig och ledsen, och att det inte räcker att försöka göra skillnad via sociala medier. Jag känner väldigt tydligt att mitt engagemang behövs, och att jag måste ut och fightas. Den kampen kan inte börja om 3- 4 år när nästa valrörelse drar i gång, den behöver starta idag. 
 
Känner du som jag, så vänd ilskan till något positivt. Engagera dig i det du tror på, och försök göra skillnad. För Sverige behöver dig, och vi behöver tydligare än någonsin stå upp för demokratin, för inkludering och för jämställdhet. Idag. För ett bättre samhälle och ett tryggare klimat. Jag börjar idag, när börjar du? 
 
Image result for start today

Rösta med hjärtat idag!

Allmänt / hållbarhet, rösta / Permalink / 0
Är hemma hos mamma i helgen. Vi har varit på second hand runda och jag fyndade jättefina kläder inför hösten. Jag ska visa er i veckan.

Idag har vi varit ute och letat svamp, men tyvärr utan framgång. Det var dock väldigt mysigt att vara ute i skogen där jag växte upp igen. Så många minnen som kommer tillbaka. 
Jag passade på att samtala med kossorna som står i hagen jämte skogen. Så befriande att få vara en kossa idag kände jag, utan att veta om att det är valdag och att valet idag känns viktigare än på länge.

Har en orolig känsla i kroppen, men hoppas att ljuset vinner över mörkret, och hoppas att vi röstar för klimatet. Men känslan är negativ tyvärr, det känns som en mörk dag på någotvis. Hur känner ni? 

Om ni inte röstat än så gör det, för det är inte en självklarhet för alla människor i världen idag med rösträtt och demokrati.  Stå upp för demokratin, för jämlikhet, inkludering och för klimatet. Låt inte mörkret vinna. Sverige är ett fantastiskt land- låt det få fortsätta vara så. Låt ljuset, hoppet och kärleken vinna. Rösta! 

Fantastiska underbara natur i fantastiska underbara Sverige ❤️
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Till top