Yoga och lägre krav

Allmänt / Permalink / 0
Jag trivs med all ensamtid nu, och känner att jag behöver det. Det är som om huvudet behöver stillhet för att ladda om. Som om jag vet att något bra är på ingång framåt men att jag inte riktigt kan sätta fingret på vad. Jag känner att yogan gör mig gott och alla promenader och att jag trivs bra med att umgås med mig själv. Jag lyssnar på mycket poddar, på böcker och på piano. Jag behöver det just nu. Idag är dock första dagen i hela den här karantänperioden som jag kännt mig ensam men inte på ett skönt och avkopplande sätt. Inte på ett "äntligen egentid sätt". Jag har kännt mig ledsen och låg och jag men vet inte på vad riktigt. Jag känner mig besviken och har en känsla som stör. Antagligen kommer det komma fram vad det är som stör så småningom, genom mer tid med mig själv och mina egna tankar men just nu grämer det mig. 
 
Jag bestämde mig därför för att vara extra snäll mot mig själv idag, just för att det kändes så. Jag sänkte kraven under arbetsdagen och yogade två pass efter jobbet. Ett vinyasa-pass följt av ett Yin-pass. Jag försökte aktivt att inte sätta för höga krav på mig själv utan bara vara i det som var och kändes utan press. Yogainstruktören sa vid ett tillfälle att det är ingen mening med att pressa till max eller till det tar stopp för vi är uute efter rörelse och frigörelse, och där det tar stopp finns ingen frigörelse. Fint och klokt sagt tycker jag, och är något jag ska ta med mig framåt. 
 
Nu gick jag precis en kort kvällspromenad och passade på att handla lite. Jag tänkte ta en kopp te nu och se ett avsnitt bron innan läggdax. Hoppas ni mår bra och har haft en fin start på veckan. Sov gott, Kram!
 
3 saker jag är tacksam över idag; 
1. Att yogastudion ordnar yogapass via länk så att vi kan yoga hemma. 
2. Över att jag blivit så klok så att jag faktiskt lyssnar till mig själv och sänker kraven när jag inte känner mig på topp, och försöker göra det utan att lägga någon värdering i det. 
3. Att jag har hittat en djupare förståelse och vänskap med mig själv, och att jag känner att den blir djupare hela tiden. Det är väldigt fint. 
 
Jag saknar att yoga på studion men det fungerar faktiskt förvånansvärt bra att yoga hemma. Jag tänder rökelse och ljus och har låg musik i bakgrunden. Ljuvlig paus!
 
 
 
 
Till top